4 Nisan 2008 Cuma

ÖN BİLGİLER

Renk Sıralaması;
Oyuncuların Sayısı
Oyuncu sayısı ikişer kişi karşılıklı ortak olmak üzere toplam dört kişidir. Her oyuncu oyun masasın da ortağının karşısında oturur (tabii günümüz bilgisayar çağında bu kavram taklit edilebiliyor). 5 veya 6 oyuncu aynı masada oyuna katılabilir, ancak aynı anda sadece dört oyuncu oynar.

Kağıt Destesi
Standart 52 kartlı bir deste kullanılır.

Kart Sıralaması
Her renkteki 13 kart şu şekilde sıralanır: As (en büyük), rua, dam, vale, on, dokuz, sekiz, yedi, altı, beş, dört, üç, iki. A, R, D, V, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 şeklinde kısa olarak gösterilirler.

Destenin Kesilmesi
Dağıtanın sağındaki oyuncu destenin bir kısmını (4 karttan az 48 karttan fazla olmamak kaydı ile) kaldırarak kağıtları keser ve dağıtanın önüne koyar. Bunun üzerine dağıtan diğer yarıyı kesilen yarının üzerine koyarak desteyi bütün haline getirir.

Kağıtların Dağıtılması
52 karttan oluşan bütün deste dağıtanın solundaki oyuncudan başlanarak saat yönünde ve yüzleri kapalı olacak şekilde birer birer dağıtılır. Oyuncular, bütün kartlar dağılmadan kartlarını kaldırmamalılar ve hatta dokunmamalıdırlar. Dağıtma işlemi bittiğinde her oyuncu kendi 13 kartını eline alır.

Rotasyon
Briçte bütün rotasyonlar saat yönündedir. Bu kağıtların dağıtılmasını, konuşma sırasını ve yer o-yununu kapsar.

Hiç yorum yok: